Coaching diensten

Bij Groen en Bloei bieden we meerdere coaching diensten aan die we afstemmen op jouw persoonlijke behoefte. 

Omgaan met stress

Stress is een begrip met een negatieve associatie. Daardoor zal je bijna vergeten dat stress ook een hoop mooie en nuttige kanten heeft. Het maakt je alert, gefocust en productief. 

Het wordt pas zorgelijk als je chronisch een gevoel van stress ervaart. Dan is het tijd om het tij te keren.

Het elimineren van stress is zeker niet mijn doel, sterker nog, we hebben stress ook nodig om een bepaalde spanning in ons leven te ervaren. Anders zou het een saaie boel worden!

Wat ik je ga bijbrengen is hoe je om gaat met stress zonder dat je uit balans raakt. Welke signalen geeft jouw lichaam je om aan te geven dat je stress ervaart? Hoe zet je deze ervaring om en zorg je ervoor dat je doet wat je moet doen, maar dat je hoofd helder blijft.

het leven in balans

Balans

Als je in balans bent, merk je dit op alle fronten van je leven. Je zit lekker in de “flow”, alles lijkt als vanzelf te lopen en je zit goed in je vel. Helaas neemt stress vaak de overhand. Bijvoorbeeld de combinatie werk/gezin, te veel verplichtingen op je werk etc. etc. Soms voelt het dan alsof je geleefd wordt, dat jij niet meer in control bent.

Heb jij:

  • Het gevoel dat je achter de feiten aanloopt?
  • Constant een gejaagd gevoel?
  • Moeite om je leven onder controle te houden?

Neem hier dan geen genoegen mee en leer hoe je dit kunt ombuigen!
Tijdens onze sessies gaan we onder andere kijken naar:

  • Draagkracht vs draaglast
  • Hoe je meer rust kan creëren
  • Wat JIJ wilt, en hoe je dit kan bereiken
  • Bewuste en onbewuste gewoontes
  • Hoe je zelf de touwtjes weer in hand kan nemen 

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe vaak sta jij er nog bij stil of je leven nog wel is hoe jij dit graag zou willen.
We laten ons vaak leiden door de waan van de dag, maar checken niet meer bij onszelf of dit wel iets is wat we WILLEN doen.

Persoonlijke ontwikkeling heeft soms een beetje een zweverig imago, maar eigenlijk is het zo simpel en nuchter als maar kan. Het houdt namelijk in dat je aan jezelf werkt, dat je je persoonlijk ontwikkelt. En wat dat inhoudt? Dat is voor iedereen anders.

Ik ga met je kijken naar je ambities, je vaardigheden en je dromen. Doe jij nog waar je blij van wordt? Dit kan over werk gaan, maar dat hoeft niet! Het kan goed zijn om je bewust te worden van je dromen en doelen. Samen maken we een concreet plan, zodat jij kan werken aan wie je echt wil zijn!

Persoonlijke ontwikkeling

Wandel coaching

Tijdens een wandeling in de natuur komen er regelmatig andere gesprekken op gang dan wanneer je binnen zit. De omgeving, het weer en andere onvoorziene omstandigheden, maken dat elke sessie verschillend is. Tijdens een wandel sessie maak ik gebruik van wat we onderweg tegen komen. En dat kan vanalles zijn. Een omgevallen boom, modder, takken, bloemen, soms spotten we zelfs een hert! Een wandel sessie duurt 90 minuten en kan starten vanuit mijn praktijk, of een plek naar keuze. 

Wat anderen zeggen

Algemeen

De sessies duren 60 minuten per keer (wandelcoaching is 90 minuten) en vinden plaats in mijn praktijk op de Helsdingse Voorweg 1 in Vianen.
Maar als je het fijn vindt om op een andere plek af te spreken, of om te wandelen, dan is dat ook mogelijk! Binnen een straal van 15 km vanaf Vianen (UT) reken ik geen km vergoeding.

Coaching is vaak een kortlopend traject. Meestal zijn 6 sessies al voldoende om een groot verschil te kunnen maken.  
Soms zijn er zelfs maar 2 sessies nodig om al een duidelijk verbetering te merken. 

De kosten zijn € 75,- per 60 minuten en € 112,50 voor 90 minuten. Dit is inclusief BTW.
Vaak zijn werkgevers bereid om (een deel van) de kosten op zich te nemen. Check dit dus even bij je leidinggevende!

Veelgestelde vragen

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wel is, in veel gevallen, de werkgever bereid (een gedeelte van) de factuur te betalen.

Ik werk volgens de richtlijnen van het RIVM en houden we in mijn praktijk 1,5 meter afstand. Een mondkapje is niet verplicht, maar als je dit prettig vindt, mag je die uiteraard dragen.

In principe vinden de sessies plaats in mijn praktijk in Vianen (ut). In overleg is het ook mogelijk om op een andere plaats af te spreken. Als dit meer dan 15 km buiten Vianen is zal ik hiervoor een km vergoeding rekenen. Ook is het mogelijk om de sessie tijdens een wandeling in de natuur te doen. Het startpunt kan hiervoor ook mijn praktijk zijn, deze staat namelijk midden in de natuur, of een andere plek naar keuze.

Een sessie duurt 1 uur per keer. Het aantal sessies dat nodig is verschild per persoon. Gemiddeld zijn 6 sessies voldoende om je alle tools en handvatten eigen te maken zodat je weer zelfstandig verder kunt.

We starten altijd met een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Dit is vooral bedoelt om te ervaren of er een klik is. Mocht je na dit gesprek toch niet verder willen, dan is dat uiteraard helemaal prima.

Ik ben NLP Master Practitioner en heb een Coaching Skills opleiding succesvol afgerond, hierdoor ben ik bevoegd om te coachen. Met deze diploma’s mag ik mezelf Therapeutisch NLP Coach noemen.  Daarnaast heb ik vele online en offline trainingen gevolgd op het gebied van balans, doelen stellen en mindset.
Ik ben gecertificeerd door de NOBCO. De Nederlandse Orde BeroepsCOaches (aansluitnummer 33424) en geregistreerd bij IN (International Association of NLP-Institutes)

Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten tussen coaching en therapie. Bij therapie ligt de nadruk vaak op het verleden, terwijl coaching juist op de toekomst gericht is. Coaching werkt met een duidelijk afgebakende coachvraag, die je zelf formuleert (met behulp van de coach). In de coaching sessies wordt er gewerkt met deze vraag. Het is een hele praktische en toepasbare vorm van begeleiding. Coaching gaat ervan uit dat alle antwoorden al in jezelf zitten. Een coach is er enkel om je door middel van de juiste vragen te stellen (en eventueel wat interventies en oefeningen te doen) zelf tot de antwoorden te laten komen. Er is een gelijkwaardige relatie tussen de coach en de coachee.

Jazeker, als om wat voor reden dan ook online coaching beter bij jou past, is dit zeker een mogelijkheid.

Na elke sessie stuur ik je per mail een factuur, deze mag binnen 14 dagen betaald worden.
Het is mogelijk om een betaalverzoek te sturen om de betaling makkelijker te maken. Desgewenst kan ik de factuur ook naar je werkgever sturen.

Afhankelijk van de drukte op dat moment kan je vaak binnen 1 of 2 weken al terecht voor een kennismaking