fbpx
werk-privé balans

Blogposts

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een verstoorde werk-privé balans

De laatste jaren vervagen de grenzen tussen werk en privé. Onder andere mobiele telefoons, tablets en laptops zorgen ervoor dat je altijd bereikbaar bent (en “zou moeten zijn”), waardoor veel mensen dit ervaren als een verplichting.
Een grote groep voor wie de werk-privé balans lastig in evenwicht te houden is, zijn werkende moeders. Naast de verplichtingen die een baan met zich meebrengt, hebben ze ook allerlei verplichtingen thuis. En, nog belangrijker, ze ervaren hier een verhoogde mate van stress bij.
(Uiteraard hebben werkende vaders deze verplichtingen ook, echter zij ervaren deze stress vaak veel milder dan vrouwen.)

Veel vrouwen worstelen hier enorm mee. Thuis zitten ze met hun gedachten bij hun werk, en als ze op hun werk zijn schieten ze, voor hun gevoel, tekort met betrekking tot hun gezin.
Met een gejaagd gevoel, rusteloosheid en zelfs hartkloppingen als gevolg.
Als dit langere tijd aanhoudt kan er een chronisch gevoel van stress ontstaan, met alle (langdurige) gevolgen van dien. Overspannenheid en burn-out zijn een veel voorkomend gevolg.
Dit is uiteraard niet wenselijk, ook niet voor de werkgever, omdat hiermee het risico op (langdurig) ziekteverzuim aanzienlijk groter wordt.

Balanscoach
Als balanscoach werk ik voornamelijk met vrouwen die een verstoorde werk-privé balans ervaren. In eerste instantie merk ik dat de drempel tot het opnemen van contact heel groot is. Ze voelen zichzelf een ‘aansteller’ en vinden dat ze ‘gewoon even moeten doorzetten’. Met als gevolg dat ze veel te lang blijven rond lopen met stress klachten, wat nadelige gevolgen heeft voor zowel hun privé als hun werk situatie.
Ik pleit er dan ook voor dat er vanuit de werkgever meer ondersteuning wordt geboden om vrouwen in een vroeg stadium al begeleiding te bieden.

Wat zou je als werkgever dan kunnen doen?

  • Doorbreek het taboe op het zoeken van hulp. Besef dat het voor veel vrouwen een hoge drempel is om aan de bel te trekken. Neem dit dan ook serieus!
  • Wees alert op tekenen van stress bij je werknemers. Regelmatig een kort lontje hebben, vergeetachtigheid, erg emotioneel zijn en veel ongebruikelijke fouten maken zijn bijvoorbeeld belangrijke signalen.
  • Zorg voor de juiste randvoorwaarden, als iemand iets later wil beginnen met werken zodat ze eerst de kinderen naar school kan brengen, biedt dan die mogelijkheid (mits het type werk dit toelaat). Het geeft zoveel meer rust als zulke mogelijkheden er zijn.
  • Laat weten dat je niet verwacht dat ze buiten de werkuren ook nog bereikbaar is (uitzonderingen daargelaten). Het geeft een groot gevoel van onrust als je altijd bereikbaar moet zijn. Laat werk echt werk zijn en thuis echt thuis.

Mocht je meer willen weten over hoe je ziekteverzuim door een verstoorde werk-privé balans kunt voorkomen?
Neem gerust contact met me op!