Over Groen en Bloei

Ervaringsdeskundige

Ik ben Laura, 40 jaar, en een passie voor persoonlijke ontwikkeling. Toen ik zelf moeder werd, ruim 12 jaar geleden, heb ik ervaren dat de combinatie werk en gezin een flinke uitdaging kan zijn. Ik had vooraf nooit verwacht dat dit zo’n grote impact op me zou hebben.  Het constante gevoel dat ik tekort schoot, een schuldgevoel en heel veel onrust.  Ik heb het allemaal ervaren. Zet daar een grote verbouwing, een man met een burn-out én een eigen bedrijf naast, en dan ligt overspannenheid op de loer.

Laura in de natuur

Nu 5 jaar geleden was het mij ook allemaal teveel. De emoties zaten hoog en er kwam weinig werk meer uit mijn vingers. Geen concentratie, geen focus, vergeetachtig en een hoofd vol met watten. De diagnose heb ik nooit gehad, maar terugkijkend zie ik dat ik op het randje van overspannenheid heb gezeten.

Dit moest anders. Ik ben hard aan mezelf gaan werken en heb me gestort op verschillende opleidingen  gericht op persoonlijke ontwikkeling (NLP) en lezen, heel veel lezen. De keus om het roer om te gooien en een coaching opleiding te gaan volgen was voor mij een hele logische.

In mijn omgeving zie ik veel vrouwen worstelen met de balans tussen werk en privé. Nu ik zelf de balans heb gevonden (met ups en downs, want ook ik ervaar natuurlijk heus nog wel eens periodes van stress), gun ik dat anderen ook!

Laura coaching

Coaching

In mijn coaching sessies kijk ik met name naar de vrouw die voor me zit. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, naar jouw valkuilen én naar jouw dromen. Mijn coaching is gericht op de toekomst, hoe kunnen we er samen voor zorgen dat jij de balans weer gaat vinden en weer rust ervaart in je leven.

Zodat je, als je weer een periode van stress ervaart, de tools hebt om dit het hoofd te bieden. Je gaat jezelf beter leren kennen en je leert de signaleren van stress eerder te herkennen. Hierdoor ben jij in control.

Een leven zonder stress is nergens voor nodig, dat zou zelfs heel saai worden, maar met de juiste tools en het vertrouwen in jezelf kan jij elke storm aan!

Kennismaking

Ik begrijp heel goed dat het enorm lastig is om op basis van een website een coach te kiezen. Je wilt toch een bepaalde klik hebben en het gevoel van vertrouwen ervaren. Daarom bied ik een gratis, en geheelvrijblijvend, (telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten aan. Jij kunt dan jouw ervaringen delen en ik zal iets vertellen over mijn coaching. Ik hoop je snel te spreken! 

Veelgestelde vragen

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wel is, in veel gevallen, de werkgever bereid (een gedeelte van) de factuur te betalen.

In principe vinden de sessies plaats in mijn praktijk in Vianen (ut). In overleg is het ook mogelijk om op een andere plaats af te spreken. Als dit meer dan 15 km buiten Vianen is zal ik hiervoor een km vergoeding rekenen. Ook is het mogelijk om de sessie tijdens een wandeling in de natuur te doen. Het startpunt kan hiervoor ook mijn praktijk zijn, deze staat namelijk midden in de natuur, of een andere plek naar keuze.

Een traject houdt in dat we 3 of 6 maanden actief met elkaar aan de slag gaan. Afhankelijk van de duur zien we elkaar in die periode 6x 1 uur (3 mnd) of 12x 1 uur (6 mnd). Het is mogelijk dit bedrag in 1x of per maand te betalen. 

We starten altijd met een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Dit is vooral bedoelt om te ervaren of er een klik is. Mocht je na dit gesprek toch niet verder willen, dan is dat uiteraard helemaal prima. 
Plan hier je (telefonische) kennismaking in:  Maak een vrijblijvende afspraak! 

Ik ben IN gecertificeerd NLP trainer en Therapeutisch NLP coach. Dit houdt in dat ik zelf ook NLP Practioner en Master Practitioner opleidingen mag geven. Ook ben ik gecertificeerd DISC trainer & coach. 

Daarnaast heb ik vele online en offline trainingen gevolgd op het gebied van balans, vitaliteit, stress, doelen stellen en mindset.
Ik ben gecertificeerd door de NOBCO. De Nederlandse Orde BeroepsCOaches (aansluitnummer 33424) en geregistreerd bij IN (International Association of NLP-Institutes)

Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten tussen coaching en therapie. Bij therapie ligt de nadruk vaak op het verleden, terwijl coaching juist op de toekomst gericht is. Coaching werkt met een duidelijk afgebakende coachvraag, die je zelf formuleert (met behulp van de coach). In de coaching sessies wordt er gewerkt met deze vraag. Het is een hele praktische en toepasbare vorm van begeleiding. Coaching gaat ervan uit dat alle antwoorden al in jezelf zitten. Een coach is er enkel om je door middel van de juiste vragen te stellen (en eventueel wat interventies en oefeningen te doen) zelf tot de antwoorden te laten komen. Er is een gelijkwaardige relatie tussen de coach en de coachee.

Jazeker, we kunnen ook middels videobellen coachinggesprekken doen. Online coaching is ook een zeer effectieve manier van coaching. 

Na elke sessie stuur ik je per mail een factuur, deze mag binnen 14 dagen betaald worden.
Het is mogelijk om een betaalverzoek te sturen om de betaling makkelijker te maken. Desgewenst kan ik de factuur ook naar je werkgever sturen.

Afhankelijk van de drukte op dat moment kan je vaak binnen 1 of 2 weken al terecht voor een kennismaking. 

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvende (telefonische) kennismaking:  Plan je afspraak! 

– Coachtraject 3 maanden (6x 1 uur) € 81,- per uur (incl. BTW voor particulieren). Betaling in 1x of per maand mogelijk.
– Coachtraject 6 maanden (12x 1 uur) € 75,- per uur (incl. BTW voor particulieren). Betaling in 1x of per maand mogelijk.

– Losse coachsessie: € 90,- per uur (incl.  BTW voor particulieren)