fbpx
Blijf relaxed tijdens de lockdown

Blogposts

Ballen hoog houden

Ballen hoog houden

Anno 2020 is het bijna normaal dat je als volwassene zelf alle ballen hoog kunt houden. Dit is de norm geworden.Jammer, want als het hooghouden

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Blijf relaxed tijdens de lockdown!

We hebben er allemaal mee te dealen, thuiswerken terwijl je kinderen (een wellicht ook je partner) ook thuis zijn. Naast vrouw, moeder en werknemer (of ondernemer) ben je nu ook juf, cateraar, politie agent en nog veel meer.
Dat zijn een hoop extra ballen die in de lucht gehouden moeten worden.
Hoe zorg je er dan voor dat je deze tijd relaxed en zonder kleerscheuren doorkomt?

 • Zoals in veel gevallen geldt hier ook: zorg eerst goed voor jezelf, anders kan je niet voor anderen zorgen. Dus zet eerst je eigen zuurstof masker op.
  Als jij al opgefokt bent, is het een flinke uitdaging om je door de dag heen te slepen. Dat is niet goed voor jou, maar ook niet voor je gezin.
  Dus, zorg ervoor dat je elke dag (of zo vaak als nodig) even tijd neemt voor jezelf. Zodat je even stoom kan afblazen en kan opladen voor de rest van de dag. Dit kan op allerlei manieren zijn. Ga een wandelingetje maken (bij voorkeur alleen!), lees een boek, mediteer, bel een vriendin. Als het maar iets is waar jij blij van wordt.
 • Kleed je aan!
  Hoe verleidelijk het ook is om in je pyjama achter je computer te duiken, doe het niet! Het voelt echt heel anders als je je gewoon aankleedt. Als je het echt helemaal goed wilt doen, trek je ook je schoenen aan en doe je ook je make-up. Het is een wereld van verschil!
 • Houd een vast ritme aan. Zowel voor (eventuele) kinderen, als voor jezelf. Het helpt echt enorm als je op een vaste tijd opstaat, je dingen doet en dan aan het werk gaat. Plan ook pauze momenten in. Zo heb je structuur in je dag en maak je het voor jezelf en je kinderen veel meer relaxed.
 • Zorg voor een duidelijk begin én einde van je werkdag. Zelf steek ik altijd een kaarsje aan op mijn kantoortje als ik begin met werken. Aan het einde van mijn werkdag blaas ik deze uit. Het klinkt simpel, maar het helpt echt. Je kan bijvoorbeeld ook een bepaald liedje draaien aan het begin en einde van de werkdag. Je hersenen gaan dit dan associëren met de start of einde van je werk en kunnen daardoor het werk makkelijker los laten. Zeker nu werk en privé meer door elkaar heenlopen is dit heel waardevol. Je hebt nu natuurlijk geen reistijd meer om je werk los te laten.
 • Werk op een vaste plek. Bij voorkeur heb je een eigen kamer als werkplek, zodat je ook letterlijk de deur achter je dicht kan doen als je klaar bent. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Mocht je in de woonkamer of keuken aan het werk zijn, zorg er dan voor dat je een vaste plek hebt waar je zit om te werken. Het liefst een plek waar je normaal gesproken niet zit. Dus, zit je aan de eettafel te werken, kies dan een plek uit waar je niet zit tijdens het avondeten. Op die manier maak je het jezelf ook makkelijker om het verschil tussen werk en privé wat duidelijker te maken voor je hersenen.

Met deze tips kom je hopelijk al een heel eind, mij helpt het in elk geval enorm om relaxed te blijven. Heb jij nog tips die hier ook bij horen te staan? Laat het me zeker weten!

Benieuwd naar meer tips? Momenteel werk ik aan een e-book over de balans tussen werk en privé. Hou mijn social media en website in de gaten zodat je straks als eerste op de hoogte bent wanneer deze klaar is!